Ameer Makhoul

Ameer Makhoul strijdt voor het Palestijnse recht op zelfbeschikking en is tegen discriminatie van Palestijnen in Israël en tegen de Israëlische bezetting van de Westelijke Jordaanoever en Gaza.Op zondag 30 januari werd hij door de Israëlische rechtbank in Haifa veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor spionage. UCP heeft ernstige twijfels over de rechtsgang.


Stuur een kaart naar:
Ameer Makhoul
Gilboa prison, Department 2
10900 Gilboa, Israël

Tevens het verzoek wanneer u een kaart stuurt, een kopie hiervan naar ons te zenden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. UCP verstuurt de kopieën naar zijn vrouw Janan, die er voor zorgt dat ze bij Ameer terecht komen. Dit omdat hij niet altijd alle post ontvangt.

 

Foto: Adri Nieuwhof

 

 

Achtergond:

 

Ameer Makhoul, een Palestijnse Israëliër, is algemeen directeur van Ittijah, een netwerk van Arabische niet-gouvernmentele organisaties in Israël. Ittijah werd tot eind vorig jaar gesteund door ontwikkelingsorganisaties ICCO en Cordaid. Als directeur van Ittijah sprak Makhoul zich uit tegen discriminatie van Palestijnen in Israël, tegen de Israëlische bezetting van de Westelijke Jordaanoever en Gaza en voor het Palestijnse recht op zelfbeschikking.Op 6 mei 2010 werd hij gearresteerd en beschuldigd van hulp aan de vijand in oorlogstijd - wat maximaal levenslange gevangenisstraf inhoudt –, spionage en contact met een buitenlandse agent.


De coalitie voor mensenrechtenverdedigers heeft ernstige twijfels over de manier waarop de rechtsgang is verlopen. De veroordeling is enkel gebaseerd op een verklaring van Makhoul die onder druk en op basis van illegale methoden verkregen is en later door Makhoul ingetrokken.

Lees meer op ameermakhoul.blogspot.com.